Praktijkondersteuners/Praktijkverpleegkundige – Huisartsenpraktijk van der Gaag – Schoonhoven
Oranjeplaats 21C 2871TL Schoonhoven Tel:0182-385232
Header afbeelding

Praktijkondersteuners/Praktijkverpleegkundige

De praktijkondersteuner werkt onder verantwoordelijkheid en supervisie van de huisarts. Behandeling en begeleiding vindt plaats na verwijzing van de huisarts. Zij zijn bevoegd om zelfstandig te beslissen en te werken.

Praktijkondersteuner

Onze praktijkondersteuners (POH-S) zijn Anneke Ligchaam en Benita Pesman. Zij doen zelfstandig spreekuren voor de (leefstijl)begeleiding van mensen met hoge bloeddruk, hoog cholesterol, suikerziekte, COPD, astma en stoppen met roken. Ook voeren zij verscheidene tests en onderzoeken uit, zoals een longfunctiemeting en een geheugentest. Daarnaast hebben zij de ouderenzorg in hun takenpakket. Het doel hiervan is om alle kwetsbare ouderen binnen de praktijk in kaart te brengen.

Voor begeleiding bij het stoppen met roken, heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt hiervoor direct een afspraak via de assistente maken. Vraag wel even bij de verzekering na wat de vergoeding is.

Praktijkondersteuner GGZ

De praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) , Judith Priester, is iedere dinsdag, woensdag en donderdag werkzaam binnen de praktijk. Margriet Lodder is er elke maandag. U kunt bij hen terecht voor begeleiding en behandeling van lichte psychische klachten. Indien noodzakelijk kan zij ook een huisbezoek afleggen.

Praktijkverpleegkundige

De praktijkverpleegkundige, Ciska de Jong, is iedere maandag, woensdagochtend en donderdag aanwezig. Zij doet zelfstandig spreekuur voor leeftstijlbegeleiding van mensen met hoge bloeddruk, hoog cholesterol, suikerziekte en stoppen met roken.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij verhindering de afspraak 24 uur van te voren af te zeggen.