Praktijkassistentes – Huisartsenpraktijk van der Gaag – Schoonhoven
Oranjeplaats 21C 2871TL Schoonhoven Tel:0182-385232
Header afbeelding

Praktijkassistentes

De assistente zorgt ervoor dat de organisatie van de praktijk zo goed mogelijk loopt. Zij staat u als eerste te woord aan de telefoon en aan de balie. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het terugbelspreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. Ook kan ze u veel adviezen geven aangaande uw ziektebeeld.

Assistente spreekuur

De assistente heeft dagelijks haar eigen spreekuur in de ochtend en in de middag. Het is de bedoeling dat u hiervoor vooraf een afspraak maakt. U kunt tot 12.00 uur bellen voor een afspraak. U kunt terecht voor onder andere:

  • oren uitspuiten
  • injecties
  • wratten aanstippen
  • bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker ( uitstrijkje)
  • hechtingen verwijderen
  • reizigersvaccinaties
  • hartfilmpje
  • bloeddruk meten

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Voor het maken van een uitstrijkje in het kader van het bevolkingsonderzoek, kunt u een afspraak maken bij de assistente. U dient dan de brief mee te nemen die u ontvangen heeft van het Bevolkingsonderzoek Zuid- West.

Reizigersadvies

Via de website kunt u een aanvraag doen voor reisvaccinaties. De assistente zal samen met de huisarts een persoonlijk en gedegen advies voor u opstellen. De assistente zal daarna contact met u opnemen om een afspraak te maken. Dan zal zij de vaccinaties bij de apotheek bestellen. Deze dient u dan op te halen en mee te nemen naar  de praktijk op het moment dat u een afspraak heeft.

Urine onderzoek

Voor onderzoek naar urineweginfectie ( blaasontsteking) kunt u een potje met (ochtend)urine met daarop uw naam en geboortedatum, bij voorkeur voor 10.00 uur, bij de assistente brengen. U kunt dan rond 14.00 uur bellen voor de uitslag.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij verhindering de afspraak 24 uur van te voren af te zeggen.